Připravte si ten nejlepší domácí pečený čaj
Recept na nejlepší domácí čaj si budete muset vymyslet sami. Záleží totiž jen na vás, jaké ovoce máte nejraději, jaké koření vám k němu ladí a jestli vás také těší vůně po rumu. Příprava pečeného i vařeného čaje je pak už jednoduchá: vyberte si jeden druh oblíbeného ovoce nebo to, kterého máte nejvíc. Odvažte ho 1 kg. K němu přidejte směs dalších druhů – klidně trochu od každého, co se vám doma nebo v mrazáku urodilo, celkem zhruba 1 kg. Směs zalijte šťávou z 1–4 pomerančů a jednoho citronu (jak chcete). Dejte do hlubokého pekáče nebo do hrnce, podle toho, jaký způsob přípravy zvolíte, a prosypte jedním kilogramem cukru. Přidejte koření podle chuti – lžičku mleté skořice, pár semínek vanilky, hřebíček, badyán… Pečte i vařte bez podlévání vodou. Cukr tak zkaramelizuje a směs dostane jedinečnou chuť. Nakonec můžete přidat až 3 dcl rumu, ale až do zchladlé směsi, rum v horkém prostředí působí jako rozbuška! Při podávání zalijte horkou vodou a je to!