Je libo punč nebo bombardino?
Pro děti, abstinenty a těhotné ženy můžete připravit zahřívací punč i ve variantě bez alkoholu. Stačí, když víno a rum nahradíte ovocnou šťávou nebo voňavým ovocným čajem.
1. Růžové víno, vodu a rum vlijte do hrnce, okořeňte skořicí, badyánem a hřebíčkem a přiveďte k varu. Pokud máte rádi punč sladký, přidejte dvě lžičky ovocného sirupu, například z aronie.
2. Oloupejte červený grep,
kaki dobře omyjte a oba kusy ovoce nakrájejte na plátky.
3. Vložte do sklenic určených pro horké nápoje a zalijte punčem.
Tento skvělý dezert na zahřátí se už zabydlel na všech sjezdovkách, ale historický původ má v Itálii. Toto množství by vám mělo vystačit na dvě porce. Jak víme, bombardino totiž nejlépe chutná ve dvou!
1. Vaječný koňak zahřejte s mlékem a whisky asi na 80 °C, dejte pozor, aby vám drink nevykypěl!
2. Nalijte do skleněného poháru, ve kterém dobře vynikne parádní žlutá barva nápoje.
3. Ozdobte čepicí šlehané smetany.
260 komentářů