DELIKÁTNÍ POCHOUTKA, KTERÁ SE JEN ROZPLÝVÁ NA JAZYKU. TO NEBUDE ŽÁDNÁ DIETNÍ CHYBA!
PŘÍPRAVA 30 MINUT, chlazení 3hodiny
Na ozdobu:
1. Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné mísy, posaďte ji na hrnec s trochou vroucí vody a za občasného míchání nechte rozpustit.
2. Bílky ušlehejte do tuha, přidejte cukr a vymíchejte do tuhé a lesklé hmoty.
3. K mírně zchladlé čokoládě přidejte 60 ml smetany, všechny žloutky a opatrně promíchejte. Nakonec do směsi po částech vmíchejte tuhé bílky.
4. Zbylou smetanu ušlehejte dotuha a opět ji po částech a opatrně vmíchejte k čokoládové
pěně. Hotovou pěnu rozdělte do čtyř pohárků o objemu asi 250 ml a dejte ji minimálně
na 3–4 hodiny chladit. Nejlépe však přes noc.
5. Čokopěnu ozdobte rozdrobenými koupenými perníčky, dodají jí velmi zajímavou a novou chuť.
Na ozdobu použijte rozdrobené perníčky Sam, sundae. Pěnu připravte do nerozbitných kousků nádobí – můžete ji darovat jako jedlý dárek k Valentýnu – a to samozřejmě i mamince, nejlepší
kamarádce nebo kolegyni! A co se zbytky z rendlíku? S radostí se o ně určitě postarají ti největší mlsouni, třeba vaše děti.