Bezinková limonáda 17. 5. 2020 od Redakce Můžete ji mít bez bublinek i šumivou – k té stačí přidat na závěr 1/2 sáčku sušeného droždí a nechat ještě 24 hodin odležet.PŘÍPRAVA 10 MINUT, louhování 24 hodinpotřebujete3 litry vody70 květů černého bezu2 kg krupicového cukru100 g kyseliny citrónovéPOstupNasbírejte 70 kusů květenství bezinky, rozložte na noviny do stínu a nechte vylézt všechny broučky.Dva litry vody svařte s kyselinou citrónovou a nechte chladnout.Do zchladlého roztoku namočte čisté květy a nechte macerovat dvacet čtyři hodin.Mezitím svařte litr vody s dvěma kilogramy cukru do hustého sirupu a opět nechte vychladnout.Bezinkový macerát slijte přes plátýnko a pečlivě z něho vymačkejte všechnu šťávu.Oba studené nálevy slijte dohromady, promíchejte a naplňte do pečlivě vymytých suchých lahví.Uložte v chladu a temnu. Náš tipSkvělou limonádu získáte, když do sklenic přidáte kolečko citrónu a ozdobíte jedlými květy. Předchozí článekNení dětství bez bláta!Další článek Folklor jako designový hit Napsat komentářPro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.